Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΠΙΤΙ


     Φέτος μπορεί να μη μπορέσουμε να γιορτάσουμε το Πάσχα με τον πατροπαράδοτο τρόπο αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει από το να κάνουμε μερικά πράγματα στο σπίτι μαζί με τους γονείς για να περάσουμε ωραία και να διατηρήσουμε μερικά από τα πασχαλινά μας έθιμα.

·        Ζωγραφίστε τη λαμπάδα σας όπως την έχετε φανταστεί. Με νερομπογιές, μαρκαδόρους ή ό,τι άλλο έχετε! Βάλτε πολλά και διαφορετικά χρώματα. Μέσα στο κερί γράψτε τις ευχές σας για το φετινό Πάσχα, π.χ. υγεία, αγάπη, ευτυχία κτλ. Το γεγονός ότι φέτος μπορεί να μην μπορέσουμε να πάμε στην εκκλησία δε μας εμποδίζει από το να δώσουμε τις ευχές μας…


·        Κυνήγι του χαμένου αυγού: Σχεδιάστε αβγουλάκια σε χαρτί ή χαρτόνι και γράψτε στο καθένα κι έναν αριθμό ξεκινώντας από τον αριθμό 1. Ζητήστε από έναν μεγαλύτερο να σας τα κρύψει κάπου στο σπίτι ή στον κήπο. Θα πρέπει να βρείτε όλα τα αβγά και αφού τα βρείτε να τα βάλετε στη σωστή σειρά από τον μικρότερο αριθμό στο μεγαλύτερο για να φτιάξετε μια αριθμογραμμή. Μην ξεχάσετε το 0! 

·        Επιτραπέζιο παιχνίδι «πασχαλίτσα»: Παρέα με τη μαμά ή τον μπαμπά σχεδιάστε 2 μεγάλες πασχαλίτσες σε δύο ξεχωριστά χαρτιά όπως δείχνει η εικόνα. Κόψτε αρκετές μαύρες βούλες, τόσες όσες οι βούλες που έχετε σχεδιάσει στην πλάτη της κάθε πασχαλίτσας. Οι βούλες πρέπει να είναι ίσες στον αριθμό και στις 2 πασχαλίτσες. Μετά με ένα ζάρι παίξε το παιχνίδι παρέα με κάποιον άλλον. Νικητής είναι αυτός που θα βάλει στην πασχαλίτσα του όλες τις βούλες της! 

·        Ζήτα από τους γονείς σου αν έχουν φίλτρο του καφέ. Σχεδίασε πάνω στα φίλτρα αβγά και ζωγράφισε τα με μαρκαδόρους με έντονα χρώματα. Βρέξτα με νερό και άφησε τα να στεγνώσουν. Μέχρι να στεγνώσουν ζωγράφισε ένα καλαθάκι και όταν τα αβγά σου είναι έτοιμα κόλλησε τα επάνω! 

·        Και για να μην ξεχνάμε το κυνήγι των λέξεων προσπάθησε να το παίξεις με την  οικογένεια σου. Αυτός που θα βρει τις περισσότερες λέξεις από «Π» κερδίζει!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ,
με αγάπη κυρία Ρούλα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου