Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά...


Πώς περάσαμε τα Χριστούγεννα…

    Μοιραστήκαμε με τους φίλους μας όλες τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε στις διακοπές μας και αποτυπώσαμε με ζωγραφική όλα όσα νιώσαμε με τις 5 αισθήσεις μας…






Η νέα χρονιά….
   Τι σημαίνει Πρωτοχρονιά; Τα παιδιά προβληματίστηκαν κι εύλογα εστίασαν στα δώρα του Άγιου Βασίλη. Από την ετυμολογία όμως της λέξης καταλάβαμε ότι η πρωτοχρονιά είναι η πρώτη μέρα του χρόνου… Και ποιος είναι ο νέος χρόνος; το 2020! Ας το συνθέσουμε….

Ο αριθμός 2
    Με αφορμή τον αριθμό 2 που εντοπίσαμε στο 2020, μάθαμε να τον γράφουμε….


… και σκεφτήκαμε πράγματα που είναι πάντα σε ζευγάρια!
Από την ιστορία της βασιλόπιτας… στη δική μας βασιλόπιτα!

   Γιατί την πρωτοχρονιά κόβουμε βασιλόπιτα; και γιατί βάζουμε μέσα φλουρί; Μάθαμε ότι η βασιλόπιτα είναι η πίτα που φτιάχνουμε για τον Άγιο Βασίλη που γιορτάζει την πρωτοχρονιά… όχι όμως για τον Άγιο Βασίλη με τη μεγάλη κοιλιά και τα κόκκινα ρούχα αλλά για τον Άγιο Βασίλειο της Εκκλησίας μας. Μιλήσαμε λοιπόν για τον Μέγα Βασίλειο και γνωρίσαμε την ιστορία που συνδέεται με τη βασιλόπιτα (μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ). Είδαμε και σχετικές φωτογραφίες και τις βάλαμε στη σωστή σειρά…





     Ώρα να φτιάξουμε τη δική μας βασιλόπιτα και φυσικά να δούμε ποιος θα είναι ο τυχερός που θα βρει το φλουρί. Και το πρώτο βήμα είναι φυσικά η καταγραφή της συνταγής…



…. και ακολουθεί η εκτέλεσή της, με την πολύτιμη βοήθεια των μαμάδων μας! Κι επειδή ο Μέγα Βασίλειος δεν είχε φτιάξει μια μεγάλη βασιλόπιτα αλλά μικρά ψωμάκια, αντίστοιχα κι εμείς φτιάξαμε κεκάκια!









Κι ο τυχερός της φετινής χρονιάς είναι ο μικρός Αλέξανδρος που μαζί με το φλουρί πήρε και όμορφα δωράκια! Πάντα καλότυχος να είναι!!!







Οι στόχοι μας για τη νέα χρονιά…

    Και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην θέσουμε στόχους για τη νέα χρονιά…. Προβληματιστήκαμε, συζητήσαμε και καταγράψαμε σε χαρταετό (για να δείξουμε ότι πετυχαίνοντας τους στόχους μας θα πάμε πιο ψηλά!) τους στόχους μας σαν ομάδα….

… αλλά και ατομικά ο καθένας έθεσε τους δικούς του, προσωπικούς στόχους, τους οποίους θα προσπαθήσει να πετύχει μέσα στο 2020!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου