Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Μένουμε σπίτι....


      Η πανδημία του COVID-19 δημιούργησε στην εκπαιδευτική κοινότητα (σε παγκόσμιο και εθνικό επίπεδο) μια νέα πραγματικότητα γεμάτη ανησυχίες αλλά και προκλήσεις. Νέες επιμορφωτικές, εκπαιδευτικές και μαθησιακές ανάγκες αναπτύσσονται. Στην παρούσα συγκυρία θεωρείται απόλυτη προτεραιότητα η συνέχιση της επαφής των μαθητών/τριών με τη μαθησιακή διαδικασία, για το χρονικό διάστημα που οι σχολικές μονάδες δεν θα λειτουργούν. 

Σε αυτά τα πλαίσια οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της Τεχνολογίας, όλο αυτό το δύσκολο διάστημα της παραμονής στο σπίτι:
  •  θα διατυπώνουν προτάσεις για δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο σπίτι
  •  θα θέτουν «προκλήσεις» μαθησιακού περιεχομένου (μέσω mail και ομάδων κοινωνικής δικτύωσης) στους μικρούς μαθητές τους
  • θα δίνουν στα παιδιά τη δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους και να εκφράζονται, μοιράζοντας με τους φίλους τους τα έργα τους (ζωγραφιές, κατασκευές…) και ανταλλάσσοντας μηνύματα, αξιοποιώντας εργαλεία web 2.0.
  • θα είναι πάντα στη διάθεση των μαθητών τους για επικοινωνία

    Παράλληλα, σε συνεργασία με σχολεία από όλη την Ελλάδα το σχολείο μας συμμετέχει στο eTwinning Πρόγραμμα με τίτλο «Μένουμε Σπίτι… Μαζί!» Σκοπός του έργου είναι κυρίως η δημιουργική ενεργοποίηση των μαθητών/τριών εκτός σχολικής τάξης αλλά και η συναισθηματική στήριξη αυτών, ώστε να αντιμετωπίσουν τον εγκλεισμό. Μέσα από το έργο αυτό θελήσαμε εκπαιδευτικοί και μαθητές/τριες όλης της χώρας να επικοινωνούν και να εκφράζονται, σε μια προσπάθεια να ξεπεράσουν/με ΜΑΖΙ την κρίση που βιώνουν/με!


     Τα παιδιά δικαιούνται να ζήσουν όλο αυτό το γεγονός ευχάριστα και χωρίς τη μιζέρια του φόβου που έχει γεμίσει τα σπίτια μας! Κι εμείς ως εκπαιδευτικοί θα κάνουμε ότι μπορούμε σε αυτή την κατεύθυνση!.

Καλή δύναμη σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου