Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

"Το ταξίδι του Ασβεστούλη" από την ομάδα κουκλοθεάτρου "Κουκλονήματα"... στο σχολείο μας!!!!


   Με μεγάλη χαρά υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας την ομάδα κουκλοθεάτρου «Κουκλονήματα» και είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την υπέροχη παράσταση «το ταξίδι του Ασβεστούλη»!

Λίγα λόγια για την παράσταση….

    Πρόκειται για μια παράσταση εκπαιδευτικού χαρακτήρα, ευαισθητοποιημένη πάνω σε θέματα υγιεινής των δοντιών, υγιεινής διατροφής, οικολογίας, ανακύκλωσης, μυθολογίας, βιολογίας, γεωλογίας και αστρονομίας. Ο μικρός Γιαννάκης αναρωτιέται από που ξεκίνησε το ασβέστιο για να φτάσει στα δοντάκια του, ο Ασβεστούλης  απαντά στα ερωτήματά του  και αυτός με την σειρά του μαθαίνει από τον Γιαννάκη για το σύμπαν, τον ήλιο , τους πλανήτες και τα ονόματά τους από την ελληνική μυθολογία. 
   Είναι γραμμένη σε απλό λόγο βασισμένη σε ένα αληθινό παραμύθι ενός αστροφυσικού καθηγητή Πανεπιστημίου και πλαισιώνεται από ευχάριστη πρωτότυπη μουσική, σκηνικά από τον ζωγράφο-σκηνογράφο Γιώργο Λιντζέρη, χειροποίητες κούκλες από τον Γιάννη Φώτη, σκηνοθεσία Σοφίας Δελλαπόρτα.







Εργαστήρι κατασκευή κούκλας

    Μετά την παράσταση, είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουμε σε εργαστήρι κατασκευής κούκλας! Κι επειδή οι συντελεστές της παράστασης δεν μπορούσαν να μας χαλάσουν το χατήρι, μας βοήθησαν να φτιάξουμε την κούκλα της τάξης μας… που δεν ήταν άλλη από τον ήρωα του παραμυθιού μας, τον Διαφορετικούλη μας!!



Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τον δικό μας ήρωα, τον Διαφορετικούλη μας!!!!!


Και φυσικά στο τέλος αποτυπώσαμε τις εντυπώσεις μας με ζωγραφική!





Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για την ομάδα «Κουκλονήματα» που επισκέφτηκε το σχολείο μας κι έδωσε στους μικρούς μας μαθητές την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα ιδιαίτερο είδος θεάτρου, το κουκλοθέατρο, αλλά και να μάθουν να δίνουν «ζωή» στους ήρωές τους, μέσα από την κατασκευή κούκλας….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου