Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

eTwinning “Μένουμε Σπίτι…Μαζί!” – 10η Αποστολή: Χρόνια Πολλά Μαμά!!!


Στις 10 Μαϊου γιορτάζουν οι Μανούλες και ο Άκης ο Σπιτάκης θέλει την βοήθειά μας για να φτιάξει την τέλεια συνταγή για την καλύτερη ΜΑΜΑ!!
Τι λέτε ; θα τον βοηθήσουμε ; 

Για σκεφτείτε; Τι είναι αυτό που κάνει τη μαμά μας την καλύτερη του κόσμου; η αγάπη της… η αγκαλιά της… τα φιλιά… τα χάδια της… και τόσα άλλα!


1.    Ας τα αναζητήσουμε μέσα σε πίνακες ζωγραφικής!!! Πολλοί ζωγράφοι αποτύπωσαν στους πίνακές τους τη μοναδική σχέση του παιδιού με τη μητέρα. Στο παρακάτω διαδραστικό παιχνίδι θα έχετε την ευκαιρία να δείτε πολλούς πίνακες…. και να ανακαλύψετε στοιχεία που θα χρειαστούμε για την συνταγή της καλύτερης μαμάς!

Παιχνίδι με πίνακες


2.    Σκεφτείτε 1 συστατικό για την συνεργατική συνταγή του σχολείου μας, ζωγραφίστε το και ζητήστε βοήθεια από κάποιον μεγάλο για να το γράψετε online. Η συνταγή θα πρέπει να έχει την μορφή μαγειρικής συνταγής (μεταφορικά δλδ μια κούπα αγκαλιές ..μια κουταλιά χαμόγελο.. 2 δόσεις αγάπη κλπ). Αν θέλετε μπορείτε να ηχογραφήσετε το συστατικό σας για να το προσθέσουμε στο βίντεο που θα φτιάξουμε.

Ø    Οι γονείς μπορούν να ρωτήσουν τα παιδιά «τι κάνει με μια λέξη τη μαμά τους την καλύτερη μαμά του κόσμου;». Αυτή τη λέξη θα τη γράψουν στο παρακάτω συνεργατικό αρχείο και δίπλα θα γράψουν την δοσολογία πχ ένα ποτήρι φιλάκια, δύο κιλά αγκαλιές κλπ... Ο σκοπός της χρήσης του είναι να συμμετάσχουν τα παιδιά στην δημιουργία ενός συνεργατικού πολυτροπικού κειμένου. Αν δυσκολευτείτε με την Online εφαρμογή μπορείτε απλά να στείλετε γραπτώς το συστατικό.



3.   Αφού ζωγραφίσετε και γράψετε το συστατικό, μπορείτε να δείτε το πολύ όμορφο παραμύθι «Κι εγώ σ’ αγαπώ!» που παραχώρησε για το έργο μας η κ. Νίνα Ζαφειρίου.


Μπορείτε να παίξετε κι ένα παιχνίδι σχετικό με το παραμύθι:

Παιχνίδι σειροθέτησης εικόνων παραμυθιού
4.   Νομίζω ότι καταλάβατε ποια είναι η καλύτερη μαμά του κόσμου!!! Μα φυσικά η δική μας!!! Ώρα λοιπόν να φτιάξουμε το πορτρέτο της!!!! Πάρτε χρώματα, παρατηρήστε τη μαμά σας και ζωγραφίστε την!!!! Και στο τέλος μην ξεχάσετε να γράψετε την πιο γλυκιά λέξη… που σίγουρα θα κάνει τη μαμά σας να χαμογελά!!! 
«ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΜΑΜΑ!»



Και στο τέλος ξέρετε…. φωτογραφίζετε το συστατικό που γράψατε και ζωγραφίσατε για τη συνταγή της τέλειας μαμάς αλλά και το πορτρέτο της δικής σας μαμάς και το στέλνετε στη δασκάλα σας!!!

Αγαπητοί γονείς, οι δραστηριότητες αυτές στόχο έχουν την ενίσχυση του ψηφιακού γραμματισμού και της δημιουργικής έκφρασης με πολλούς τρόπους, μέσα από τη συνεργατική δημιουργία ενός πολυτροπικού κειμένου, μίας συνταγής. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν σε μία ημέρα, σκοπός είναι να απολαύσετε κάθε  μια από αυτές!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου