Τρίτη 12 Μαΐου 2020

eTwinning "Μένουμε Σπίτι...Μαζί!" - 11η Αποστολή: Περιπέτεια στο Μουσείο


Φτάσαμε στην 11η Αποστολή μας που είναι αφιερωμένη στα Μουσεία εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων (18 Μαΐου). Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα ψηφιακό μουσείο με εκθέματα παλιά αντικείμενα που θα αναζητήσουν τα παιδιά στο σπίτι τους!


Τι είναι όμως το «μουσείο»;

Για να μάθετε τι είναι το μουσείο μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρό επεξηγηματικό βίντεο και ένα βιβλίο για το μουσείο που έφτιαξαν οι εξαιρετικές συνάδελφοι  Αναστασία Καλογιαννίδου και Σοφία Καλπάκη και ήθελαν να τα μοιραστούν μαζί μας!


Η αποστολή μας!!!

Για να μπούμε στο Μουσείο, χρειαζόμαστε εισιτήριο! Το δικό μας εισιτήριο… είναι όμως διαφορετικό γιατί κρύβει ένα μυστικό στοιχείο!


Για να το ανακαλύψουμε πρέπει να ζωγραφίσουμε μια ζελατίνα ΚΟΚΚΙΝΗ και να την τοποθετήσουμε μπροστά από το τετράγωνο της κρυμμένης εικόνας, ώστε να μπορέσει να αποκαλυφθεί το κρυμμένο αντικείμενο.
Δείτε στο βίντεο με ποιον τρόπο μπορείτε να το κάνετε:

Στη συνέχεια, μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι που ακολουθεί για να βρείτε τον μυστικό κωδικό...
Για να μπορέσετε να το ολοκληρώσετε, πρέπει να δείτε το βίντεο και να απαντήσετε σωστά στις ερωτήσεις. Ο μυστικός κωδικός υπάρχει κρυμμένος σε έναν από τους πίνακες στο τέλος του παιχνιδιού.... Καλή επιτυχία!

https://view.genial.ly/5eb53e54639bfa0d0fdc066c/game-breakout-to-moyseio-twn-moyseiwn



Ώρα να φτιάξουμε το δικό μας μουσείο!


    Αναζητήστε στο σπίτι σας παλιά αντικείμενα! Μπορεί να είναι ένα παλιό παιχνίδι ή ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούσαν παλιότερα (μια λάμπα λαδιού, μαγειρικά σκεύη, εργαλεία…). Μπροστά από το αντικείμενο τοποθετήστε μια ταμπελίτσα με το όνομά του και με τη βοήθεια της μαμάς γράψτε λίγα λόγια για το αντικείμενο. 
Το φωτογραφίζετε  και μας στέλνετε τις φωτογραφίες σας μέχρι το Σάββατο! Εμείς θα τις συγκεντρώσουμε και θα φτιάξουμε το δικό μας ψηφιακό μουσείο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου