Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» : «Η φίλη μας η θάλασσα»

     Το σχολείο μας από τη φετινή σχολική χρονιά  είναι ενεργό μέλος της παιδικής HELMEPA (https://helmepajunior.wordpress.com), η οποία κατά το τρέχον σχολ. έτος υλοποιεί το Πρόγραμμα «Η Φίλη μας η Θάλασσα».

    Η HELMEPA από το 1993 προσφέρει στην εκπαιδευτική κοινότητα το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA» (https://helmepajunior.wordpress.com/) με στόχο την ενημέρωση και δραστηριοποίηση παιδιών ηλικίας 5-12 ετών της χώρας για το θαλάσσιο περιβάλλον και το περιβάλλον γενικότερα, μέσω της εθελοντικής καθοδήγησης των Εκπαιδευτικών τους.

    Στόχος του φετινού προγράμματος με τίτλο «Η φίλη μας η θάλασσα», στο οποίο θα συμμετάσχει και το Νηπιαγωγείο μας, είναι να ενισχύσει τη γνώση της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας για τους ωκεανούς, να την ενθαρρύνει να αναλάβει ενεργό ρόλο σε ατομικό αλλά και συλλογικό επίπεδο για την επίτευξη του Στόχου 14: «Ζωή κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας» για τη βιώσιμη ανάπτυξη και να αναδείξει την αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπου και θάλασσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της παιδικής Helmepa:

https://helmepajunior.wordpress.com

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με το με αριθμ. πρωτ. Φ1/ΜΚ/71742/ 88939 /Δ7/9-7-2020 έγγραφο του ΥΠΑΙΘ (μπορείτε να το βρείτε εδώ)

Μόλις παραλάβαμε το εκπαιδευτικό υλικό που μας έστειλε η παιδική Helmepa και είμαστε έτοιμοι να το αξιοποιήσουμε!




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου