Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικο Θεατρικό Παιχνίδι με την θεατρολόγο Καλλιόπη Λιοσάτου!



   Την Δευτέρα 22/12 είχαμε την χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την κ. Καλλιόπη Λιοσάτου, θεατρολόγο, με ιδιαίτερη αγάπη για τα παιδιά και το επάγγελμά της, για να μας παρουσιάσει ένα Χριστουγεννιάτικο μουσικοκινητικό δρώμενο με τίτλο “Εξαφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης!”
  Ο χώρος προετοιμάστηκε κατάλληλα, τα παιδιά μεταμφιέστηκαν σε καλικαντζαράκια και το παιχνίδι ξεκινά.

     Μια περίεργη Καλικαντζαρίνα με παράξενα γυαλιά έκανε την εμφάνισή της, μας συστήθηκε και ζήτησε να μας γνωρίσει…. 
  


  Και με έναν μαγικό τρόπο “μεταμορφωθήκαμε” κι εμείς σε ζωηρά καλικαντζαράκια, έτοιμα για σκανταλιές.

    Κι επειδή σε εμάς τα καλικαντζαράκια αρέσει ο χορός, ξεκινήσαμε να χορεύουμε ενώ σε κάθε παύση της μουσικής κάναμε μια αστεία γκριμάτσα.



    Μέχρι που ξαφνικά ακούστηκε ένας παράξενος θόρυβος Ποιος άραγε να μας επισκέφθηκε στα έγκατα της γης; Είναι ένα ξωτικό. μα θα έπρεπε να είναι με τον Άγιο Βασίλη Τι έχει συμβεί; Το ξωτικό μας ενημέρωσε ότι αυτές τις μέρες ο Άγιος Βασίλης ήταν στενοχωρημένος γιατί τα παιδιά σκέφτονται μόνο τα δώρα τα Χριστούγεννα κι έχουν ξεχάσει τα χριστουγεννιάτικα έθιμα. και απ’ ότι θυμάται έχει έναν φίλο μάγο σε κάποιο νησί (την Κεφαλονιά νομίζω!) που θα μπορούσε να μας βοηθήσει να τον βρούμε Και το ταξίδι ξεκινά!
    Πρέπει να κολυμπήσουμε αρκετά αλλά στη θάλασσα επικρατεί τρικυμία Παλεύουμε λοιπόν με τα κύματα μέχρι να περάσει η τρικυμία.



    Η θάλασσα γαληνεύει κι εμείς μιμούμαστε διάφορα ζωάκια που ζουν σε αυτή (χταπόδια, χελώνες, ψαράκια)



    Ώσπου κάνει την εμφάνισή του ένας δράκος! Θα μπορέσουμε να του ξεφύγουμε; Χορεύουμε-κολυμπάμε  ανάμεσα στα νησάκια-πανιά αλλά όταν σταματάει η μουσική πρέπει να βρούμε ένα νησάκι γιατί αλλιώς θα μας πιάσει ο δράκος! (παίζεται όπως οι μουσικές καρέκλες αλλά σε κάθε νησί μπορούν να πάνε περισσότερα από ένα παιδιά). 









   Τελικά, αποδείξαμε στον δράκο ότι είμαστε καλοί κολυμβητές κι έτσι ο δράκος μας άφησε να συνεχίσουμε το ταξίδι μας.
    Έτσι, φτάσαμε στο νησί του μάγου. Κι εκεί που περπατούσαμε συναντήσαμε έναν γέρο που για να μας δώσει πληροφορίες για τον μάγο που ζητούσαμε έπρεπε να τον κάνουμε να γελάσει! Πραγματικά βάλαμε τα δυνατά μας κάνοντας τις πιο αστείες γκριμάτσες μας ώσπου τελικά τα καταφέραμε…..

     Συνεχίζοντας την πορεία μας προς τον μάγο, ξαφνικά νιώσαμε τη γη να τρέμει! “Σεισμός!!!” σκεφτήκαμε... μέχρι που είδαμε έναν γίγαντα με μακριά μαλλιά να πλησιάζει! Ο καημένος δεν μπορούσε να δει τίποτα πώς είναι άραγε όταν δεν μπορείς να δεις; μπήκαμε κι εμείς λοιπόν στη θέση του, προσπαθώντας με κλειστά μάτια να μαντέψουμε διάφορα αντικείμενα και στο τέλος τον κουρέψαμε βοηθώντας τον έτσι να βλέπει καλύτερα!

     Μετά από τόσες περιπέτειες φτάσαμε επιτέλους στον μάγο, που μας εξήγησε τον λόγο που είχε εξαφανιστεί ο Άγιος Βασίλης. Έπρεπε λοιπόν εμείς να τον πείσουμε ότι τα έθιμα δεν έχουν ξεχαστεί κι έτσι αναφερθήκαμε σε καθένα από αυτά (κάλαντα, δέντρο, χριστουγεννιάτικα γλυκά.) με την υπόσχεση ότι θα τα τηρούμε και δεν θα νοιαζόμαστε μόνο για τα δώρα! Και τότε εμφανίστηκε ο Άγιος Βασίλης, χαρούμενος με την υπόσχεσή μας! 



    Και τα δώρα; θα προλάβαινε να τα ετοιμάσει; φυσικά προσφερθήκαμε να τον βοηθήσουμε! Πρώτα όμως έπρεπε να του αποδείξουμε ότι μπορούμε να συνεργαστούμε μέσα από ένα παιχνίδι σε ζευγάρια. Χορέψαμε λοιπόν σε ζευγάρια έχοντας ένα μπαλόνι ανάμεσά μας χωρίς όμως να χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να το στερεώνουμε! 







    Τα καταφέραμε περίφημα και το αποτέλεσμα ικανοποίησε τον Άγιο Βασίλη. Είμαστε λοιπόν έτοιμοι να νιώσουμε το πνεύμα των Χριστουγέννων και να απολαύσουμε τις χριστουγεννιάτικες γιορτές με υγεία, αγάπη και πολλά πολλά χαμόγελα!

κ. Καλλιόπη σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας για το όμορφο θεατρικό παιχνίδι που οργανώσατε! 
Το διασκεδάσαμε πολύ! 
Να είστε καλά!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους! 
Και αν έχετε ξεχάσει το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, 
να είστε σίγουροι ότι μόνο μέσα σε παιδικά ματάκια και χαμόγελα θα βρείτε τις απαντήσεις.

3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ!!! ΤΕΛΕΙΑ!!! ΤΥΧΕΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΖΗΣΑΝ!!! ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ειρήνη μου τι ωραία που περάσατε!!! Συγχαρητήρια σ' εσάς που το διοργανώσατε, αλλά και στην υπέροχη θεατρολόγο που εμψύχωσε το δρώμενο!!!!! Πολλά πολλά μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://nhpiagwgeioagaphmou1.blogspot.gr/2014/12/liebster-award.html
    ενα βραβειακι απο εμας με πολλη αγάπη!!
    καλη χρονια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή